SPELTTÆRTE - med spinat, jordskokker og feta

Dej

100 g hvedemel

100 g fuldkornsspeltmel

1 tsk. salt

75 g smør, i små tern + ekstra til formen

75 g skyr eller fromage frais

 

Fyld

200 g jordskokker

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

2 fed hvidløg, finthakkede

500 g frisk eller frossen spinat

5 æg

1 dl cremefraiche 38 %

200 g feta, smuldret

1 tsk. friskrevet muskatnød

1 tsk. salt og 1 tsk. friskkværnet peber

 

Bland de to slags mel med salt i en skål, gnid smørret ind i melet med fingrene. Tilsæt skyr. Ælt hurtigt dejen sammen. (Dejen kan også laves i en røremaskine, brug pulsknappen, og tilsæt 1 spsk. vand, hvis den ikke vil samle sig).

Smør en tærteform med en diameter på 28 cm. Rul dejen tyndt ud på et melet bord. Læg derefter dejen i tærteformen, og rul kanterne af med kagerullen. Sæt den i køleskab i 1 time.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Læg bagepapir ned over dejen, og tryk den godt til langs kanterne. Hæld tørrede bønner eller rå ris ned i tærteformen, og bag tærtebunden i 15 minutter. Tag den ud af ovnen, fjern bønner og bagepapir, og bag den i yderligere 5 minutter.

Lav fyldet, mens tærtebunden er i ovnen. Skræl jordskokkerne, og skær dem i 1½ cm lange stykker. Varm olien på en stor pande, tilsæt jordskokkerne, og sauter i 3-4 minutter, tilsæt derefter hvidløget, og sauter videre i 5 minutter. Tag panden af varmen. 

Hvis der bruges frisk spinat, skylles den i flere hold koldt vand og afdryppes. Sæt en gryde på medium varme, tilsæt spinaten, og damp den, til den falder sammen. Dryp den derefter grundigt af i en sigte.

Kom æg, cremefraiche, feta, muskatnød, salt og peber i en skål, og rør grundigt sammen. Vend den afdryppede spinat og jordskokkerne i æggeblandingen. Hæld blandingen i tærteformen, og sæt den tilbage i ovnen i 30-35 minutter. Server tærten med en god salat, f.eks. råkostsalat. 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort