KANELSNEGLE

18 - 20 stk.

Dej:

50 g gær

5 dl lunken sødmælk

1 æg, let sammenpisket

850 g hvedemel, TIPO 00

100 g sukker

2 tsk stødt kardemomme

½ tsk salt

150 g blødt smør

 

Remonce:

200 g blødt smør

150 g sukker

4 tsk stødt kanel

 

Vi har utallige opskrifter på kanelsnegle i Skandinavien, og hvert land hævder deres er de bedste. Jeg synes de skal være bløde indvendig og sprøde udvendig, og at der skal være kardemomme i dejen.

Du kan lade dejen hæve i køleskab i 1 eller 2 dage. Dertil er jeg selv aldrig nået, der er altid utålmodige børn, der venter.

Opløs gæren i den lunkne mælk, og tilsæt ægget. Rør mel, sukker, kardemomme og salt i. Rør derefter smørret i dejen, og ælt den grundigt på et meldrysset bord. Læg dejen i en skål, dæk den med et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted i 1 - 2 timer, eller indtil den har fordoblet sin størrelse.

Lav imens remoncen ved at røre smør, sukker og kanel sammen. Del dejen i to halvdele, og rul hver halvdel ud på et meldrysset bord til et 40 x 30 cm rektangel. Smør remoncen på begge halvdele. Rul hvert rektangel sammen til en lang pølse fra den lange ende. Skær dem i 2,5 cm stykker.

Beklæd bageplader med bagepapir. Læg sneglene på pladerne, og giv hver et let tryk, så de spreder sig lidt ud. Dæk med viskestykke, og lad dem efterhæve et lunt sted i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader/varmluft. Bag kanelsneglene i 25 - 30 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort