KÆRNEMÆLKSFROMAGE - med stikkelsbærkompot og mandelmakroner

Til 6 personer

 

Fromage

4 blade husblas

1 vaniljestang

2 dl piskefløde

50 g sukker

6 dl kærnemælk

 

STIKKELSBÆRKOMPOT

400 g stikkelsbær

130 g sukker

 

Makroner

2 æggehvider

100 g sukker

100 g hele mandler, fint malede i foodprocessor

 

Denne opskrift er i 3 dele, og jeg begynder altid med fromagen.

Udblød husblassen i koldt vand i 8-10 minutter. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med spidsen af en lille kniv. Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde, og bring det i kog. Tag det af varmen, og lad det stå i 2 minutter. Knug vandet ud af husblassen, og kom den i den varme fløde, mens der røres, til husblassen er rørt helt ud. Hæld flødeblandingen i en skål, tilsæt kærnemælk, og rør det forsigtigt sammen. Hæld den lunkne fromage i en serveringsskål eller 6 glas, der hver rummer omkring 2 dl. Sæt fromagen til side, indtil den begynder at sætte sig, dæk den så til, og sæt den i køleskab i mindst 6 timer eller natten over.

Kom stikkelsbærrene i en gryde, og lad dem simre over svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt sukker, rør det godt igennem, og lad gryden simre i yderligere 15 minutter. Lad kompotten køle ned, hæld den på glas, og sæt den i køleskab. Kompotten kan kun holde sig i et par uger.

Opvarm ovnen til 110 grader (ikke varmluft!). Pisk æggehviderne, til de danner stive toppe, tilsæt sukkeret 1 spsk ad gangen, og pisk grundigt efter hver gang, til alt sukkeret er brugt, og du har en blød og skinnende marengs. Vend de malede mandler i marengsen. Brug en teske til at sætte ca. 25 små klatter marengs på en eller to bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være plads imellem dem! Bag dem i ca. 50 minutter, sæt derefter ovntemperaturen op til 140 grader, og bag i yderligere 10 minutter, til de er gyldne. Løft forsigtigt bagepapiret med makronerne over på en bagerist, og lade dem køle ned.

Læg nogle skeer stikkelsbærkompot oven på fromagen, knus makronerne, og drys dem oven på kompotten. Server straks.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort