GRØN MOS - med lynstegte rosenkål og æbler

Til 4 personer

 

Mos

600 g kartofler

400 g knoldselleri

2 fed hvidløg, hakkede

100 g grønkål, uden grove stilke

50 g smør

salt og friskkværnet peber

 

Lynstegte grønsager

400 g rosenkål

2 porrer

2 æbler, udkernede

2-3 spsk. ekstra jomfruolivenolie

3 fed hvidløg, finthakkede

1 tsk. friskrevet muskatnød

 

Skræl kartofler og selleri, og skær dem i grove tern. Læg kartofler, selleri og hvidløg i en stor gryde, og dæk med rigeligt vand. Bring gryden i kog, og lad den simre i 25 minutter. Skyl imens grønkålen grundigt, knug vandet ud af den, og hak den. Kom kålen i gryden, og lad den simre i yderligere 5 minutter, eller til grønsagerne er møre. Hæld dem derefter i en sigte, og gem 1 dl af grønsagsvandet. Kom grønsagerne i en stor skål, og mos dem med et piskeris. Tilsæt smør og grønsagsvand, mens mosen stadig er lidt klumpet. Rør mosen igennem, og smag til med salt og peber.

Lav de lynstegte grønsager, mens de andre grønsager koger. Skær bunden af rosenkålene, kassér eventuelle grimme blade. Pres derefter hvert rosenkål mellem håndfladerne, til de yderste blade løsner sig. Pil dem forsigtigt af, og sæt dem til side. Skær det inderste af hvert rosenkål i halve eller kvarte, alt efter størrelse. Skær porrerne i skiver, og skyl dem omhyggeligt, lad dem dryppe grundigt af. Skær æblerne i både.

Varm olien i en stor sauterpande, tilsæt de halve rosenkål, porrer, hvidløg og muskatnød, og sauter i 5 minutter. Tilsæt derefter æbler og sauter i yderligere 3 minutter ved god varme. Tilsæt rosenkålsbladene, smag til med salt og peber, og server med mosen.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort